Kupoprodaja

KUPOPRODAJA NEKRETNINA

Proces posredovanja i kupoprodaje opisan u skladu sa načinom našeg poslovanja

Prodajete nekretninu I ukoliko nama ukažete povjerenje za taj posao ovih nekoliko koraka opisuje proces kupoprodaje za prodavca, odnosno prava i obaveze Nalogodavca (Prodavac) i Nalogoprimca (NEKRETNINE KARMELA).

 • Telefonski kontakt (e mail) ili upoznavanje u agenciji-trenutak u kojem nam dajete osnovne podatke o adresi i terminu za pregled nekretnine
 • Dolazak agenta na lokaciju nekretnine, tržisna procjena, dogovor o cijeni
 • Fotografisanje nekretnine i razgovor o detaljima vezano za kupoprodaju
 • Ugovor o posredovanju koji potpisuje Prodavac i Predstavnik Agencije
  Napomena: Dva su tipa Ugovora o posredovanju
  I Tip Ugovor o posredovanju gdje se prodavac NE obavezuje da prodaje nekretninu isključivo putem Agencije za poslovanje nekretninama KARMELA
  II Tip Ugovora Ugovor o isključivom posredovanju kod kupoprodaje nekretnineNapomena: Prilikom razgovora Agent Vam detaljnije objasnjava prednosti jednog ili drugog tip –a Ugovora.
 • Marketing (oglasavanje na internetu, video prezentacije, snimanje nekretnine iz zraka, 3D i korištenje drugih naprednijih tehnologija uz dogovor sa Nalogodavcem)
 • Pokazivanje nekretnine potecijalnim kupcima uz dogovor o odgovarajućim terminima sa prodavcem i kupcima.

KUPOPRODAJA:

 1. Odluka o kupovini od strane kupaca-ponuda
 2. Usaglašavanja kupoprodajne cijene Prodavac-Kupac
 3. Rezervacija i Avansni račun koji opisuje cijenu, visinu kapare, rokove za isplatu kupoprodajne cijene i krajnji rok potpisivanja i ovjere Ugovora kod Notara kao i način isplate kupoprodajne cijene
 4. Dostavljanje valjane dokumentacije neophodne za promet nekretnine u Notarski ured
 5. Potpisivanje, ovjera Ugovora o kupoprodaji i isplata kupoprodajne cijene na način iz Ugovora, Potvrda prodavca o primitku kupoprodajne cijene, uknjižba.

Napomena: Ovaj proces je skraćeno opisan, a sve detaljnije informacije klijent dobija prije posla kupoprodaje od strane Agencije za poslovanje nekretninama KARMELA.

Želite da prodate ili dajete u najam Vašu nekretninu?

Novosti

Naši klijenti o nama